Skandinaviens ledande butik för tapeter och textilier

Över 14 000 olika tapeter

Vi hjälper er att hitta rätt med allt från Tapeter till inredning. Välkommen!

Besök vår webbshop
Om oss

Om oss

Ett unikt sortiment för kunder med speciella önskemål. läs mer

Våra tjänster

Våra tjänster

Vi har tapeter från Ralph Lauren, Osborne & Little, Liberty...läs mer

Kontakta oss

Shoppa online

Besök vår webbshop och fynda bland över 14000 olika tapeter. Till webbshoppen

Att tänka på

Att tänka på vid köp av gamla tapeter

Innan man köper och sätter upp gamla tapeter finns det en del som kan vara bra att tänka på. Här är information som man bör ta del av innan man beställer och tapetserar sitt rum.

Småskador på äldre tapeter

Först av allt får man komma i håg, att beroende på tapetens ålder kan det ibland förekomma skador på vissa rullar. Det är helt naturligt att tapeter som är många decennier gamla inte kan vara i samma skick som nytillverkade. De flesta av våra gamla tapeter är trots det i princip som nya, men när det gäller till exempel tapeter från 1960-tal eller tidigare är dessa inte inplastade. Små skador på de första 10 cm av sådana tapeter ges inga rabatter för, men i de fall då det finns skador ger vi rabatt som motsvarar skadan.

Vattenlösliga färger

Äldre tapeter, det vill säga ungefär tapeter som tillverkades före 1965, trycktes med vattenlösliga färger. Det är därför mycket viktigt att inte komma åt framsidan med vatten eller lim, eftersom det kan förstöra mönstret. Från slutet av 50-talet började man belägga tapeternas yta med ett plastskikt, vilket innebär att de går att torka av och att mönstret är vattenfast. Vi anger alltid om våra tapeter är vattenfasta.

Oskurna kanter på äldre tapeter

Före 70-talet skar man inte rent kanterna på tapeterna, vilket innebär att man själv måste göra detta när man tapetserar. Denna typ av tapet ska alltid tapetseras med överlappning. Vi anger alltid om våra tapeter är kantskurna.

Övriga tips

Det är alltid snyggast att sätta upp tapeten kant i kant på väggen, men detta innebär också att det finns en risk för att det blir glipor mellan våderna när tapeten har torkat. Måla gärna väggen i en färg som stämmer överens med tapetens innan man börjar tapetsera, då syns glipor mindre. Är det viktigt att inga glipor uppstår bör man sätta upp tapeterna med överlappning.

Besök vår webbshop för att se vårt fulla sortiment


Till webbshoppen